Verkoston työryhmät

Verkoston sisälle muodostuneet työryhmät suunnittelevat toimintaa mahdollisimman itsenäisesti, osallistujien mielenkiinnon mukaan. Ryhmiin saa yhteyden lähettämällä ryhmän yhteyshenkilölle sähköpostia tai saapumalla työryhmän tapaamisiin.

Vaali- ja lobbausryhmä: Ryhmän tarkoituksena on pyrkiä vaikuttamaan päättäjien vapaakauppakantoihin ja nostamaan vapaakauppateemaa vaalikeskustelujen aiheeksi. Ryhmä on toiminut muun muassa tarjoamalla kysymyksiä vaalikoneisiin ja ottamalla yhteyttä poliitikkoihin. Ota yhteyttä: anki.sirola (at) gmail (piste) com

Kansainvälisten asioiden ryhmä: Ryhmä pitää yhteyttä muiden maiden toimijoihin, osallistuu kansalaisyhteiskunnan tapaamisiin ja koordinoi yhteisiä projekteja. Ota yhteyttä: otto (at) shakta (piste) fi

Tapahtumaryhmä: Ryhmä suunnittelee ja toteuttaa suurempia vapaakauppa-aiheisia tapahtumia, mielenosoituksia ja toimintapäiviä. Ota yhteyttä: tapahtumat.vapaakauppa (at) gmail (piste) com

Tiedotusryhmä: Ryhmä tuottaa suomenkielistä tietoa vapaakauppasopimuksista Vapaakauppa.fi -sivustolle, sosiaaliseen mediaan ja sanomalehtiin. Ryhmä myös seuraa aktiivisesti kansainvälistä uutisvirtaa ja julkista keskustelua sekä tiedottaa niistä suomeksi. Ota yhteyttä: tiedotus.vapaakauppa (at) gmail (piste) com

STOP TTIP toiminta -ryhmä: Ryhmän tarkoituksena on toimia matalan kynnyksen paikkana osallistua TTIP-verkoston toimintaan. Ryhmä keskittyy enemmän toimintaan, vähemmän kokoustamiseen. Ota yhteyttä: limperinanni (at) gmail (piste) com. Ryhmä löytyy myös Facebookista.

Luovien toimintakeinojen ryhmät

  • Vapaakauppameemit: Työryhmä toimii Facebookissa ryhmänä ”TTIP-meemit”, jossa ideoidaan ja jaetaan vapaakauppa-aiheisia internet-meemejä. Ryhmään voi liittyä Facebookin kautta.
  • Heijastintyöryhmä: Verkosto on tilannut salaisten kauppaneuvottelujen valaisemista symboloivia heijastimia, joita jaetaan verkoston tapahtumissa. Heijastinryhmä on tehnyt heijastimista myös tekstiteoksen kankaalle ja käynyt valaisemassa sopimuksia flashmobina.
  • Tempausryhmä: Ryhmä suunnittelee ja toteuttaa flashmobeja ja muita pienimuotoisempia tempauksia.
  • Graafinen ryhmä: Ryhmä suunnittelee ja toteuttaa muun muassa sarjakuvia, julisteita ja postereita.
  • Musiikki ja tanssi: Ryhmän tarkoituksena on vapaakauppakampanjointi musiikin ja tanssin keinoin.
  • Esittävän taiteen ryhmä: Ryhmä ideoi vaikuttamista videoiden ja teatterin keinojen kautta. Verkosto on tähän mennessä tuottanut videoita mielenosoitusten kutsuiksi.
  • Vapaakauppamyyjäiset: Ryhmän tarkoitus on järjestää vapaakauppateemaisia kahviloita tai myyjäisiä sopivana ajankohtana, esimerkiksi ravintolapäivien yhteydessä.