Mitä mieltä mepit ovat CETA:sta? Tee CETA Check

Kysy mepeiltä CETA:sta!

EU-Kanada -kauppasopimus CETA saattaa vaikuttaa viattomalta sen isoveljeen, TTIP-sopimukseen verrattuna, mutta se sisältää samoja uhkia. Sopimus tulisi voimaan astuessaan vaikuttamaan kaikkiin EU:n kansalaisiin tavalla tai toisella, olipa se sitten ruuan tai terveydenhoitokulujen kautta. CETA tulisi alentamaan standardeja, nakertamaan demokratiaa ja heikentämään lainsäädäntöä.

CETA:sta tulee keskustella juuri nyt, sillä sopimus on paljon pidemmällä kuin TTIP. Euroopan komissio ja Kanada saivat neuvottelut päätökseen helmikuussa, ja sopimusteksti tulee pian kauppaministereiden käsittelyyn Euroopan unionin neuvostossa ja myöhemmin tänä vuonna Euroopan parlamenttiin.

Aika ennen näitä käsittelyitä on käytettävä hyvin. Poliitikoille on tehtävä selväksi sopimukseen liittyvät ongelmat ja huolet sekä se, että ihmiset ovat kiinnostuneita asiasta. Hallitusten ja Euroopan parlamentin on viimeistään nyt kuultava kriittisiä ääniä.

On aika ottaa yhteyttä Euroopan parlamentin jäseniin, ja kysyä heiltä epämiellyttäviä kysymyksiä. CETA Check -työkalun avulla voit selvittää, mitä mieltä mepit ovat sopimuksen ongelmista. ”Do the CETA Check!” on Euroopan laajuinen kampanja.

Työkalu löytyy osoitteesta vapaakauppa.fi/ceta-check